Glutenfria frallor av mandelmjöl

I helgen bakades glutenfria frallor av mandelmjöl och kokosolja. Det doftade underbart i köket under gräddningen!
Den främsta fördelen är att man använder bakpulver istället för jäst. Jag gillar inte när bakningen tar tid som med jäsningar.

Man kan dessutom använda laktosfria ingredienser så receptet passar för fler kräsna magar.

20140316-142705.jpg

Baka glutenfria frallor

Recept för 6-9 st

1 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
3 msk linfrö
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Salt
40 g smält kokosolja
3 ägg
2.5 dl kesella- och mjölkblandning eller yoghurt

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 C. Blanda alla torra ingredienser. Smält kokosolja. Och vänd i den i mjölblandningen. Tillsätt ägg och kesella/yoghurt. Rör om till en jämn smet. Ställ upp stora muffinsformar på en ugnsform och klicka ut smeten i formarna. Ställ i mitten av ugnen och grädda i 20-30 min. Testa innanmätet med en sticka för att se om de är genomgräddade, bullarna ska ha en jämn och fin färg.
20140316-142635.jpg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...