Recept på hemmagjord Bibimbap

Den Koreanska husmansrätten nummer ett passar de flesta eftersom den går att servera mild eller stark, allt efter smak. Spana in detta enkla recept på hemmagjord Bibimbap.

Bibimbap den koreanska varianten av pyttipanna, i botten av tallriken, vanligen en väldigt djup skål, har man i varmt vitt ris vilket man sedan toppar med inlagda grönsaker, kimchi, stark chilisås, ett stekt ägg och strimplat kött. Jag rekommenderar att lägga in grönsakerna en dag innan man ska avnjuta rätten, på så vis hinner de verkligen ta smak av vinäger.

Hemmagjord-Bibimbap-Recept-2

Recept för 4 portioner

  • 200 g nötkött i lövtunna skivor, t.ex. entrecôte
  • 1,5 msk ljus soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk vitt vin
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • 5 cm purjolök, tunt skivad

Picklad gurka, morot och rättika

  • 1 halv gurka fint riven eller skuren med osthyvel
  • 2 rivna morötter
  • 1 riven rättika
  • 3 dl ättika
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt

Marinerad spenat

  • 200 g färsk spenat
  • 1 msk ljus soja
  • 1 fint skivad salladslök
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön

Marinerade böngroddar

  • 150 g färska böngroddar
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk sesamfrön

Servera med:

  • 1 stekt ägg per portion
  • Roman- eller Comsopolitan sallad finhackad
  • Kimchi
  • Gochujang sås

Hemmagjord-Bibimbap-Recept-1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...