Arepa är ett stekbröd som är populärt i Sydamerika, främst längs med Anderna.
Arepa görs i grunden av majsmjöl, vatten och salt.
Mina Arepa lyxar jag till genom att tillsätta mjölk och ägg.
Recept för 4-6 bröd
Blanda 3dl mjöl med lite salt. Tillsätt 1 dl vatten, 1 dl mjölk och 1 ägg. Blanda tills du har en rätt “torr” smet.
Mjöla händer och en skärbräda (jag använder vetemjöl) och ta upp en lagom mängd smet, forma till en boll och platta sedan till på skärbrädan. Mina Arepas är i samma storlek som en CD skiva.
Stek i stekpanna på medelvärme utan smör. Vänd då och då.
För trött för att laga maten själv?
Spana in alla restaurangtips på TravelGrip.se, här finns allt från Michelinbelönade restauranger till kvarterskrogar i små som stora städer.
One Comment
Emelie
Ser jättegott ut! Måste provbakas nån dag;)