Hemlagat,  Hobby

Arepa majsbröd från Sydamerika

Arepa är ett stekbröd som är populärt i Sydamerika, främst längs med Anderna.

20120829-184917.jpg
Arepa görs i grunden av majsmjöl, vatten och salt.

Mina Arepa lyxar jag till genom att tillsätta mjölk och ägg.

Recept för 4-6 bröd

Blanda 3dl mjöl med lite salt. Tillsätt 1 dl vatten, 1 dl mjölk och 1 ägg. Blanda tills du har en rätt “torr” smet.

20120829-184408.jpg
Mjöla händer och en skärbräda (jag använder vetemjöl) och ta upp en lagom mängd smet, forma till en boll och platta sedan till på skärbrädan. Mina Arepas är i samma storlek som en CD skiva.

Stek i stekpanna på medelvärme utan smör. Vänd då och då.

20120829-184414.jpg

För trött för att laga maten själv?

Spana in alla restaurangtips på TravelGrip.se, här finns allt från Michelinbelönade restauranger till kvarterskrogar i små som stora städer.

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

One Comment

Leave a Reply