Jag vill gärna ha min kladdkaka högre än normalt, dock blir kakan fastare ju längre den står i kyl så man kan snarare säga att det är en chokladkaka.
Ingredienser
200 g mjukt smör
3 dl socker
4 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
Lite espresso
Digestivekex
Tillagning
Vispa smör och socker krämigt. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i smeten. Smält chokladen och rör till sist ner den. Häll smeten i en smord och bröad form, krossa digestivekex, på ca 20 cm.
Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Kladdkakan växer sig dubbelt så hög mot en normal kladdkaka.
Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h, ju längre tid desto fastare kaka.
Servera med grädde och/eller glass.
För trött för att baka själv?
Spana in alla restaurangtips på TravelGrip.se, här finns allt från Michelinbelönade restauranger till kvarterskrogar i små som stora städer.