Kärt barn har många namn, kärleksmums, mockarutor, chokladrutor etc.
150 g smör smältes
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Glasyr
75 g smör
1 shot espresso
1/2 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
Garnering
1 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa en långpanna ca 20×30 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
Smält smöret, tillsätt mjölken och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vispa ihop ägg och socker separat innan det blandas med mjölblandningen. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Glasyr: Smält smör och tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker. Blanda väl. Bred glasyren över den ljumma eller svalnade kakan och strö till sist över kokosflingorna.
För trött för att laga maten själv?
Spana in alla restaurangtips på TravelGrip.se, här finns allt från Michelinbelönade restauranger till kvarterskrogar i små som stora städer.