Hobby,  Inredning

Kaxiga inredningstrender

Jag älskar att bläddra i inredningstidningar, homestyla och ta del av kaxiga inredningstrender. Genom åren har lägenheten jag bor i fått sig en del uppdateringar, stora som små. Med läge i Stockholms innerstad känns det verkligen som att man an haka på vissa trender utan att det blir alltför chockartat.

Det var länge sedan gult konstaterades som fult och alla insåg att den bör undvikas på väggar i hemmen, men färger som sand, beige, grått och ljusblått växer och blir allt mer trendigt som kontrast till kritvitt. Allt trä vi såg i inredning på 1960- och 1970-talet är tillbaka, men man bör se till att matcha samma nyans av trä i ett och samma rum, alltså inte som förut blanda furu, ek och cederträ på en yta om 20 kvadratmeter. Grönt är skönt, i form av växter, så vi fortsätter ha stora som små krukväxter utspritt i hemmet. Allt detta är “safe” och enkelt att applicera i färger, tyger, möbler och växter. Vill man ha större projekt finns mycket roligt man kan leka med och ändå vara helt rätt ute.

Några kaxiga inredningstrender

1. Måla lister, foder och golvsocklar i en mörkare färg än väggarna och dörrarna. I USA är trenden svart mot vitt, något vi såg under industritrenden vi upplevde här runt 2017. Men få är de hemägare som verkligen har vågat måla icke traditionell färg på golv- och taklister eller dörr- och fönsterfoder.

2. Måla hela trappan (i huset eller etagelägenheten) i en avvikande färg.

3. Inred ett “cloffice“, ett litet kontorskrypin genom att man bygger om en klädkammare. Kan användas av både vuxna och barn som vill pyssla.

4. Bygg en “barndoor“, utanpåliggande skjutdörr, att ha som dörr till ett rum istället för en traditionell innerdörr.

5. Sätt färg på köksluckorna, grått, blått, svart och grönt trendar.

6. Ha olika färg på köksluckorna, mörkt på bänkskåp och ljusare på överskåp.

7. Ha ett vattenfall på kökshalvön/köksön, dvs att bänkskivan fortsätter ner på kortsidan i ett stycke.

Källa: Sidekix Media på Unsplash

 

8. Ha kökskaklet hela vägen upp till tak från bänkskiva och skippa ett par överskåp och ha öppna hyllor istället. Denna del av köket kan med fördel användas också som bardisk, med förvaring av vinglas och drycker.

9. Bygg en fondvägg av klickgolv som är i en stav, går att använda sig av både parkett, vinyl och laminat. Fiskbensmönster är hett.

10. Ha en träpanelvägg, bestående av smala ribbor eller större paneler med speglar. Omålade eller målade.

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply