Influencer,  Resetips

Lansering av ny reseblogg – LadyTravelGuide.com

För en tid sedan bestämde jag mig för att lägga mer tid på en engelsk blogg som jag påbörjade under 2014, detta eftersom jag reser rätt mycket och behöver berätta om mitt varumärke för fler än svenskar, så en sajt med engelskt innehåll blev lösningen. I samband med lansering av ny reseblogg – LadyTravelGuide.com – så öppnade jag också upp en nytt Instagram-konto för detta ändamål, detta för att nå andra engelsktalande reseintresserade i de sociala medierna.

[UPPDATERING 2018-08-01] Denna sajt med tillhörande Instagram- och Facebookkonto avvecklas för att göra plats för engelskspråkiga TravelGrip.net. systersajt till TravelGrip.se.

En fashion & lifestyle blogg

mariagrip-ladytravelguideDet innebär att jag på denna blogg lägger ut inlägg om allt från resor, hotellboenden och middagar till mode och accessoarer som handväskor och solglasögon. Valet av innehåll beror på hur bloggvärlden ser ut i Sverige i dagsläget, många “modebloggare” väljer att fokusera på sitt näst största intresse som kan vara inredning, resor eller hälsa och lägger alltmer tid på inlägg av detta slag och kanske lite mindre på just “mode”, detta innebär att dessa bloggare sätter en ny trend där besökaren/läsaren får möjlighet att inspireras både av fashion och det ämne som bloggaren svärmar för, så om man är reseintresserad kan man få många tips av bloggare som ligger i ett annat fack är som “resebloggare”. Se till exempel Lifestyle-bloggaren Linn Herbertsson hos MetroMode.se, hon skriver förutom om mode, skönhet  och träning samt mycket om resor.

Textinnehållet på LadyTravelGuide.com kommer inte vara lika omfattande som på den svenska resesajten TravelGrip.se som jag har arbetat med i flera år, detta för att LadyTravelGuide ska vara mer som en blogg med fler sköna bilder och inte så mycket text. TravelGrip.se är uppbyggd på faktatexter och konkreta resetips vilket kräver välproducerade textstycken.

LadyTravelGuide-layout-2018

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.