Onlinemarknadsföring

Optimerar sajter och hanterar sociala medier

Sedan en tid tillbaka optimerar jag några sajter och hanterar sociala medier åt dessa. Jag titulerar mig som Webbredaktör på sidan om mitt arbete som Traffic där jag hanterar displayannonser åt diverse mediebyråer och kunder. I rollen som Webbredaktör har jag skapat hemsidor, optimerat deras innehåll och sökmotoranpassat sajterna. Därtill uppdaterar jag med nyheter i de sociala medierna Facebook och Google+.

Behöver du hjälp med en hemsida eller vill du skaffa en hemsida? Tveka inte att kontakta mig så kan vi ha en förutsättningslös dialog. Skulle ditt projekt vara för stort känner jag flera seriösa aktörer inom branschen som kan ta sig an projektet. Läs även tidigare inlägg om en enkel Onlinestrategi för företag

Skapa hemsida med WordPress

Jag använder mig av WordPress i skapande av hemsidor. WordPress kopplar man ihop med sin domän i webbhotellet. Oavsett om du redan äger din domän eller inte så kan jag hjälpa dig med din hemsida. Har du en domän som bara “ligger och skräpar” tar det bara 24 timmar innan vi har en sajt live!

Som webbhotell kan jag rekommendera Binero och Loopia, jag har använt mig av båda aktörerna i mitt skapande av sajter.

Underhållsarbete av hemsida

Antingen får du direktiv som du bör förhålla dig till för att kontinuerligt underhålla din hemsida på egen hand eller så överlåter du till mig att administrera din hemsida för en tid framöver. Är din hemsida helt ny så får du räkna med att det tar ett par månader innan Google sökmotor hittar innehållet och informationen vi vill få ut, det är detta som kallas Sökmotoroptimering. Att ha en hemsida betyder kontinuerligt arbete!

Behöver du dessutom hjälp med att ta fram en enkel logotyp kan jag ordna det. Följande logos har jag tagit fram.

logotyper-maria-grip

Komma igång med Adwords – sökmarknadsföring

Jag har tidigare arbetat med Google Adwords annonser för en e-butik och kommer under 2014 administrera ett konto åt en hantverkare som är verksam i Gävleborg. Vill du få en introduktion och få hjälp att starta upp Adwords kan jag erbjuda även det. Sökmaknadsföring är de markerade annonserna du ser i Googles sökresultat på Google.se.

Skapa profil i sociala medier

Om du har en hemsida om ofta delar med sig av nyheter rekommenderas även att företaget har en egen profil i sociala medier. Genom den profilen kan företaget enkelt nå ut till kunder och partners och om innehållet är relevant för läsaren kommer antalet följare att växa.

Allt fler företag skapar även kundtjänst via exempelvis Facebook för att möta och ta emot ärenden från sina kunder eftersom det är där de befinner sig. Se exempelvis företaget Fixit Service på Facebook, jag skapade deras profil under hösten 2013.

Arvoden vid textproduktion

Priserna varierar beroende på uppdragets storlek, priserna nedan är standard men vid större uppdrag kan vi komma överens om ett pris. Beställda texter levereras via e-mejl eller läggs upp direkt på respektive blogg.

Blogginlägg – 20 öre per ord
Contentartikel (vanligen minst 200 ord) – 25 öre per ord.
Text och länk på blogginlägg eller bloggsida – 200 (20€)
Översättning av blogginlägg innan publicering (engelska + spanska) – 40 öre per ord.

 

Kontakt

maria-grip-webbredatör   Maria Grip – bygrip@gmail.com

Hemsideprojekt:

Fixitservice.nu
Varforcrm.se
VäljaCRM.se
Lättareföretagande.se
Onlinemarknadsforare.com

Egna hemsidor:

TravelGrip.se
HandcraftbyGrip.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

2 Comments

Leave a Reply