Hemlagat

Recept på Glutenfria muffins av dadlar

Det är inte det enklaste att hitta recept på glutenfria sötsaker som inte innehåller socker, men detta är ett av få som gett bra resultat. Dadlar ger naturlig sötma och struktur. Dessa muffins är väldigt satta så man orkar dessutom inte stoppa i sig mer än en och att man kan använda både mandelmjöl och hasselnötsmjöl älskar jag!

Recept-pa-glutenfria-muffins-av-dadlar

Detta recept på glutenfria muffins av dadlar ger 12 muffins i mellanstora formar.

Ingredienser 
3 dl urkärnade färska dadlar
6 ägg
1 dl hasselnötmjöl
1 dl mandelmjöl
6 msk kokosolja
2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinpulver
1 krm salt

Garnityrförslag
Hackade valnötter
Kokos

1. Ställ in ugnen på 200 grader.
2. Kärna ur dadlarna, hacka i mindre bitar och mixa dem sedan med all olja och alla ägg.
3. Blanda hasselnötmjölet, bakpulver, kakao och salt separat.
4. Mixa ner dadelblandningen i mjölet och blanda till en jämn smet.
5. Fördela smeten i muffinsformarna och strö på valnötter, kokos eller annan garnityr.
6. Grädda i mitten eller lägre delen av ugnen i cirka 10 min.

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.