Igår bakade jag ett gäng saffransbiscotti som jag tänker ge bort inför jul.
En släkting som fyller år får några biscottis i en “antik” plåtburk (Pax mintpastiller) eftersom han smått samlar på gamla plåtaskar. Allt inslaget i cellofan.
Saffransbiscotti med mandel
2 ägg blandas med 2 påsar saffran.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda i 100 g hackad mandel, 100 g smör, 1 dl socker, 4 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver.
Blanda till kladdig smet, gör 3-6 längder och grädda i ugnen i 15 min.
Sänk ugnen till 75 grader.
Skär till biscottibitarna, c:a 2 cm breda. Lägg in i ugnen för att torka under en timme.
Idén kommer från tidningen Drömhem & Trädgård.
För trött för att baka själv?
Spana in alla restaurangtips på TravelGrip.se, här finns allt från Michelinbelönade restauranger till kvarterskrogar i små som stora städer.