Servera biff med sparrisbiff, i mitt hushåll äter vi endast grönsaker ihop med biff så häromdagen lyxade jag till med att göra sparrisbiffar till biffen.
Sparrisbiff / Sparrisplätt / Sparrisbulle
4-6 st biffar
1 gul lök, finhackas och steks mjuk
200 g finhackad sparris
1 finhackad morot
1 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
Krydda med dragon och salt
Gör så här:
Hacka löken fint och stek den tills den blir mjuk. Skölj och hacka sparris och morot. Lägg ner alla ingredienser utan löken i mixer och mixa tills det blir en fin jämn färs. Blanda i löken och klicka ut plättarna i stekpannan och stek dem på medelvärme. Gör dem inte för tjocka för då blir biffen blöt inuti.
För trött för att laga maten själv?
Spana in alla restaurangtips på TravelGrip.se, här finns allt från Michelinbelönade restauranger till kvarterskrogar i små som stora städer.