Hemlagat

Tortilla av majsmjöl

Jag har bestämt mig för att testa baka egna tortillabröd och började med den enklaste varianten av majsmjöl.
Brödet blir rätt smaklöst men ändå annorlunda eftersom majsen har en annan smak är vete. Det kan vara svårt att arbeta med majsmjöl, så det kan krävas några försök att få till tortillas.

20130624-195304.jpg
Majstortillas

Blanda
5 dl majsmjöl
¼ tsk salt
3 dl kallt vatten

Knåda degen väl under ett par minuter tills du har en en mjuk massa. Om degen verkar för torr, tillsätt mer vatten, väldigt lite i taget.
Låt degen vila en kort stund under en fuktig handduk så att degen inte torkar ut. Dela degen i 16 lika stora bollar i bunken, täck under tiden du tillagar en tortilla.

Lägg en boll mellan två bitar plast (förslagsvis fryspåsar). Kavla ut bollen när den ligger mellan plasten, detta kan vara lite trixigt. Tortillan kan kavlas ut till 15 cm i diameter men bör vara minst 5 mm tjock för att bearbetas bäst. Värm en stekpanna på mellanhög värme, ha i olivolja.

20130624-194902.jpg
Tillaga en tortilla i taget, stek cirka en halv minut på varje sida, bröden får en krispig yta. Lägg tortillabröden i en kökshandduk för att behålla värmen.
Frys in om du vill använda bröden vid ett senare tillfälle.

20130624-194947.jpg

För trött för att laga maten själv?

Spana in alla restaurangtips på TravelGrip.se, här finns allt från Michelinbelönade restauranger till kvarterskrogar i små som stora städer.

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

One Comment

Leave a Reply