Inredning och homestyling

Jag hjälper privatpersoner med inredning och homestyling av rum i lägenhet och hus. Jag drivs av att vara kreativ och att göra verklighet av andras visioner och drömmar. Eller förbereda ett hem för försäljning.

Vad jag hjälper dig med som inredare

Jag arbetar och experimenterar med färgsättning, ljussättning, gardiner, golvmaterial och mattor, konstutsmyckning, målning och tapeter, möbler, planlösningar, tyger, beslag och växter. Givetvis följer jag trender men lyssnar mycket till vilken stil just du gillar och inte gillar inför ett förslag. Därtill tar jag hänsyn till efterfrågan i det fall man vill inreda inför en försäljning av bostaden.

Processen

  1. Planering och skisser inkl. kostnadskalkyl
  2. Projektledning med organisering så att hela inredningsarbetet genomförs och löper på utan problem
  3. Slutresultat och fakturering av arvode
  4. Uppföljning för referens och feedback

Arvode fastställs beroende på yta och arbetets storlek. Arvodet består vanligen av en fast kostnad, i vissa fall på timarvode.

Prispaket

Avdrag i deklarationen

Kostnad för homestyling är avdragsgill vid bostadsförsäljning och tas upp under ”Utgifter för avyttringen” på Skatteverkets blankett K6/K5.

Homestyling – perfekt inför försäljning eller uthyrning

När det är någon annan som ska vilja bo i lägenheten eller huset, någon som inte har samma känslor och minnen knutna till vissa möbler och saker som du själv, så är det bra med någon utifrån som med neutrala ögon hjälper dig. Därtill har en inredare kunskap om hur olika inredning uppfattas av människor vilket är behjälpligt. Därmed kan du maximera chanserna till att få många spekulanter som lämnar visning med en positiv känsla.

Vid Homestyling skalar man bort ganska mycket av det som är praktiskt i verkligheten, så det kan vara svårt att bo en längre tid i ett stajlat hem. Det är också bra att tona ner färgerna, gruppera saker och möbler, flytta ut möbler och saker från väggarna och ta bort personliga saker. Det kräver att det finns möjlighet att förvara de personliga tillhörigheterna någonstans under tiden hemmet ska vara stylat.

Målsättningen är alltid att få spekulanter intresserade och se potentialen till att göra lägenheten eller huset till sitt perfekta hem.

Hur är det med Homestaging?

Homestaging är en annan variant av inredningsprojekt, men det innebär att man inreder ett försäljningsobjekt helt från grunden, utan att använda sig av de möbler och tillhörigheter som tidigare ägare haft på plats.

I dagsläget erbjuder jag inte homestaging men kan tipsa dig om aktörer att kontakta!

KONTAKT

Maria Grip

bygrip@gmail.com

Fakturering sker via Frilans Finans.

 

Referensarbeten

Se Portfoliosidan här samt bilder nedan.

Senaste uppdraget var en staging av en stor villa på Igeltjärnsvägen i Sätra, Gävle;

 

INREDNINGSPAKETEN

 

  • Litet – ett rum om max 20 kvadratmeter, inkl. planering och eventuellt skiss. Återanvändning av befintliga möbler och kompletterar dem med textilier, accessoarer, växter, konst samt belysning: 10 000 kr ex moms. Område: Stor-Stockholm, Uppland och Gävle/Sandviken kommuner.
  • Stor – ett till två rum om totalt 20 kvadratmeter, inkl. planering och skiss rörande färgval, ljussättning och möblering. Hjälp med utförande och inköp av material och möbler (uppdragsgivare betalar), 3 arbetsdagar för planering: 20 000 kr ex moms. Område: Stor-Stockholm ,Uppland och Gävle/Sandviken kommuner.
  • DIY / Stylingkonsultation – perfekt för dig som behöver input men vill göra grovjobbet själv. Från 2500 kr ex moms för 60-90 minuters genomgång av bostaden med uppföljning. Detta går att hantera helt på distans genom delning av bilder och videos, det innebär att jag kan hjälpa alla i landet oavsett var man bor.

dukning table setting