Inredning och homestyling

Jag hjälper privatpersoner med inredning och homestyling av rum i lägenhet och hus. Jag drivs av att vara kreativ och att göra verklighet av andras visioner och drömmar. Eller förbereda ett hem för försäljning.

Vad jag hjälper dig med som inredare

Jag arbetar och experimenterar med färgsättning, ljussättning, gardiner, golvmaterial och mattor, konstutsmyckning, målning och tapeter, möbler, planlösningar, tyger, beslag och växter. Givetvis följer jag trender men lyssnar mycket till vilken stil just du gillar, och inte gillar, inför ett förslag. Därtill tar jag hänsyn till ifall du vill inreda inför en försäljning av bostaden.

Arvode fastställs beroende på arbetets storlek och rummet/ns yta. Arvodet består vanligen av en fast kostnad, i vissa fall på timarvode.

inredare prisinformation

Prispaket inredning och stylingkonsultation

Stylingkonsultation 2500 kr per rum

Du skickar in mått på rummet, bilder och eventuella önskemål så skräddarsyr jag en inredning enligt dina önskemål och behov. Du erhåller en moodboard samt inköpslista på alla produkter som kommer behövas för att inreda ditt hem. Sedan gör du själv jobbet med att utföra förändringen.

 • genomgång av rummets olika delar
 • moodbard med inköpslista
 • rekommendationer rörande färgval, ljussättning och möblering
 • för dig som vill göra grovjobbet själv

Konsultation på plats 5000 kr för 2h därefter timarvode

Jag kommer hem till dig och under en timme går vi tillsammans igenom rummet/rummen och de behov som du har. Du får sedan handfasta tips och råd som rör befintliga ytor, möblemang och inredninginsdetaljer. Jag skräddarsyr efteråt en inredning enligt dina önskemål och behov och du erhåller en moodboard med inköpslista på förslag så som möbler och inredning som kan passa i ditt hem. Den kan också innehålla mindre ospecifika förslag på inköp, ljussättning och färgsättning. Sedan gör du själv jobbet med att utföra förändringen.

2h konsultation och efterarbete ingår, därefter gäller 995 kr per timme.

 • genomgång av yta/ytor om 40m²
 • moodbard med inköpslista
 • rekommendationer rörande färgval, ljussättning och möblering
 • för dig som vill göra grovjobbet själv

Konsultation på plats 10 000 kr

Jag kommer hem till dig och under en timme går vi tillsammans igenom bostaden och de behov som du har. Du får sedan handfasta tips och råd som rör befintliga ytor, möblemang och inredninginsdetaljer. Jag skräddarsyr efteråt en inredning enligt dina önskemål och behov och du erhåller en moodboard med inköpslista på förslag så som möbler och inredning som kan passa i ditt hem. Den kan också innehålla mindre ospecifika förslag på inköp, ljussättning och färgsättning. Sedan gör du själv jobbet med att utföra förändringen.

 • genomgång av yta/ytor upp till 70m²
 • moodbard med inköpslista
 • uppföljningsbesök när produkter är inköpta för iordningsställning
 • mindre inköpt av textilier, detaljer och växter kan ingå
 • rekommendationer rörande färgval, ljussättning och övrig möblering

ORT: Stockholm och Antibes 

Standardprocessen för större projekt

 1. Planering och skisser inkl. inköpskostnader
 2. Projektledning med organisering så att hela inredningsarbetet genomförs
 3. Slutresultat och fakturering av arvode
 4. Uppföljning för referens och feedback

Bland tidigare referensarbeten finns inredning av 1 r.o.k á 23 m², 2 r.o.k á 54 m², villa på 161 m² och en större lägenhet á 90 m².

Avdrag i deklarationen

Kostnad för homestyling är avdragsgill vid bostadsförsäljning och tas upp under ”Utgifter för avyttringen” på Skatteverkets blankett K6/K5.

Homestyling – perfekt inför försäljning eller uthyrning

När det är någon annan som ska vilja bo i lägenheten eller huset, någon som inte har samma känslor och minnen knutna till vissa möbler och saker som du själv, så är det bra med någon utifrån som med neutrala ögon hjälper dig. Därtill har en inredare kunskap om hur olika inredning uppfattas av människor vilket är behjälpligt. Därmed kan du maximera chanserna till att få många spekulanter som lämnar visning med en positiv känsla.

Vid Homestyling skalar man bort ganska mycket av det som är praktiskt i verkligheten, så det kan vara svårt att bo en längre tid i ett stajlat hem. Det är också bra att tona ner färgerna, gruppera saker och möbler, flytta ut möbler och saker från väggarna och ta bort personliga saker. Det kräver att det finns möjlighet att förvara de personliga tillhörigheterna någonstans under tiden hemmet ska vara stylat.

Målsättningen är alltid att få spekulanter intresserade och se potentialen till att göra lägenheten eller huset till sitt perfekta hem.

Hur är det med Homestaging?

Homestaging är en annan variant av inredningsprojekt, men det innebär att man inreder ett försäljningsobjekt helt från grunden, utan att använda sig av de möbler och tillhörigheter som tidigare ägare haft på plats.

I dagsläget erbjuder jag inte homestaging men kan tipsa dig om aktörer att kontakta!

KONTAKT

Maria Grip

bygrip@gmail.com

Fakturering sker via Frilans Finans.

 

Referensarbeten

Se Portfoliosidan här samt bilder nedan.

Det största uppdraget har varit staging av en stor villa inför försäljning:

 

dukning table setting