Inredning och homestyling

Jag hjälper privatpersoner i Stockholmsområdet med inredning och homestyling av rum i lägenhet och hus. Jag drivs verkligen av att vara kreativ och att göra verklighet av andras visioner och drömmar. Eller förbereda ett hem för försäljning.

Vad gör en inredare?

Jag arbetar och experimenterar med färgsättning, ljussättning, gardiner, golvmaterial och mattor, konstutsmyckning, målning och tapeter, möbler, planlösningar, tyger, beslag och växter. Givetvis följer jag trender men lyssnar mycket till vilken stil just du gillar och inte gillar inför ett förslag.

Processen

  1. Planering och skisser inkl. kostnadskalkyl
  2. Projektledning med organisering så att hela inredningsarbetet genomförs och löper på utan problem
  3. Slutresultat och fakturering av arvode
  4. Uppföljning för referens och feedback

Arvode fastställs beroende på yta och arbetets storlek. Arvodes består vanligen av en fast kostnad, i vissa fall på timarvode.

Prispaket

  • 20 kvadrat, ett till två rum inkl. planering och skiss rörande färgval, ljussättning och möblering. Hjälp med utförande och inköp av material och möbler (uppdragsgivare betalar), 3 arbetsdagar för planering: 20 000 kr ex moms
  • DIY / Stylingkonsultation – perfekt för dig som behöver input men vill göra grovjobbet själv. Från 2500 kr ex moms för 60-90 minuters genomgång av bostaden med uppföljning.

 

Avdrag i deklarationen

Kostnad för homestyling är avdragsgill och tas upp under ”Utgifter för avyttringen” på Skatteverkets blankett K6/K5.

 

Homestyling – perfekt inför försäljning eller uthyrning

När det är någon annan som ska vilja bo i lägenheten eller huset, någon som inte har samma känslor och minnen knutna till vissa möbler och saker som du själv, så är det bra med någon utifrån som med neutrala ögon hjälper dig. Därtill har en inredare kunskap om hur olika inredning uppfattas av människor vilket är behjälpligt. Därmed kan du maximera chanserna till att få många spekulanter som lämnar visning med en positiv känsla.

Vid Homestyling skalar man bort ganska mycket av det som är praktiskt i verkligheten, så det kan vara svårt att bo en längre tid i eett homestylat hem. Det är också bra att tona ner färgerna, gruppera saker och möbler, flytta ut möbler och saker från väggarna och ta bort personliga saker. Det kräver att det finns möjlighet att förvara de personliga tillhörigheterna någonstans under tiden hemmet ska vara stylat.

Målsättningen är alltid att få spekulanter intresserade och se potentialen till att göra lägenheten eller huset till sitt perfekta hem.

Hur är det med Homestaging?

Homestaging är en annan variant av inredningsprojekt, men det innebär att man inreder ett försäljningobjekt helt från grunden, utan de möbler och tillhörigheter som tidigare ägare haft på plats.

I dagsläget erbjuder jag inte homestaging men kan tipsa dig om aktörer att kontakta!

 

KONTAKT

Maria Grip

bygrip@gmail.com

Fakturering sker via Frilans Finans.

 

Referensarbeten: klicka för att se inlägg om inredning här på sajten