Hobby,  Pyssel & Virkat

Grunderna i stickning

Bara för att man är en inbiten virkare betyder det inte att man är expert på stickning. Jag stickar rät och avigt, liksom med virkningen så följer jag inga mönster utan stickar på fri hand. Därmed är man ganska låst….

Så småningom hoppas jag kunna läsa och tyda de mest komplicerade stick-mönster men det får vänta. Just nu vill jag bara kunna göra allt på fri hand utan att koncentrera mig på ett mönster jag måste följa till punkt och pricka. På mitt sätt kan tankarna vandra fritt och jag kan slötitta på TV medan jag virkar eller stickar. Det är avkoppling för mig.

På Hemmets Journal har de en stickskola, värt ett besök för den som är osäker på grunderna i stickning (där även jag kikar in ibland).

Expressen – Leva & Bo visar man upp grunderna med foton.

Kolla in gratismönster på Hemtex.

 

Pågående stickprojekt

Jobbar på en omlotthalsduk, jag stickar den inte på rundstickor utan 35cm ekologiska trästickor som håller alla 45 maskor jag lagt upp.

Rätstickad blir den i färgen petrol. När hela den långa halsduken är färdig syr jag ihop ändarna för att få den omlott.

Garnet ECO ull är från Marks & Kattens.

   

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply