Hobby,  Inredning

Lägenhetsrenovering

Ett av mina största intressen är heminredning och äntligen har jag fått stilla min kreativa ådra i och med total renovering av vardagsrum och så smått köksplanering av denna sekelskifteslägenhet.

Med ROT avdragets hjälp har ett par hantverkare målat väggar, tak, snickerier och element samt golv. Denna typ av total renovering har inte utförts sedan 80-talet eller så, fönstrens färg hade börjat flagna och på flera ställen av golvlisten hade färg skrapats bort. Golvet är ett gammalt brädgolv, troligen inlagt när fastigheten byggdes i början av 1900-talet, tidigare lackat men nu oljat med vit hårdvax.

Före renoveringen

Före renoveringen såg det ut enligt bilden, bortsett från att det saknas en soffa som snabbt hämtades av min käre far när jag nämnde att den skulle skänkas. Övriga möbler har sålts av av bostadens ägare och snart levereras en ny soffa från Mio.

Intill rummet finns en klädkammare, också den har fått sig en omgång. Den har utökats med ett platsbyggt städskåp, som helt saknats i lägenheten, samt flera hyllplan och en mindre klädstång för förvaring av jackor.

Köksgolvet var tidigare målat i helvit golvfärg, men det slipades bort för att alla golv i våningen skulle få samma färg. På den tomma golvytan in mot en tom köksvägg ska två bänkskåp och en bänkskiva installeras.


Efter renoveringen

Rummen blev avsevärt ljusare och i mitt tycke mycket vackrare, detta märks särskilt i hallen som inte har något fönster. Den gröna kakelugnen framträder på ett nytt sätt.


Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

One Comment

Leave a Reply