Hobby,  Pyssel & Virkat

Sy en tygkorg

Brödkorg i vändbart tyg

Material:
Tygbitar, två olika mönster
Symaskin, tråd, måttband, sax, knappnålar

Material:

Tygbitar, två olika mönster

Symaskin

Tråd

Måttband

Kastrull

Sax

 

Mät upp de olika mönsterdelarna; 2 cirklar och 2 rektangulära bitar. Måtta cirklarna efter något runt, såsom en kastrull eller bunke för att få den storlek du önskar. Fundera sedan över du hög korgen ska vara, klipp därefter de rektangulära bitarna, min korg är 30cm hög om man inte viker ner en kant, de rektangulära bitarna är klippta i 32 x 65 cm. Vik var och en av längderna med rätsidorna mot varandra. De rektangulära bitarna är på bilden dubbelvikta med rätsida mot rätsida.

Nåla och sy så de blir avlånga cylindrar, sy sedan ihop kortsidorna men spara ett hål i det tyg som du ska  ha som innertyg i korgen. Lämna c:a 10 cm vara öppet så att du kan vända ut korgen i ett senare steg.

Nåla fast cirklarna på ändarna av cylindrarna, rätsida mot rätsida. Nåla ihop ena cirkeln med en av cylindrarna (i samma tyg) med fyra nålar, jämt fördelat. Sy ihop med rätsidorna mot varandra. Tänk på att ha minst en centimeter i sömsmån. Nåla ihop öppningarna av cylindrarna mot varandra, rätsida mot rätsida, sy ihop. Vänd cylindern så att rätsidan kommer utåt. Sy igen öppningen.

Trä i cylindrarna i varandra – botten mot botten. Var noga med att forma till båda korgarna. Vik ner kanten. Sy ihop hålet man lämnade för att vända på tyget.

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply