Pyssel & Virkat

Vändbar tygkorg

Jag har bloggat om detta förut, men en favorit i repris är aldrig fel.

Det är förvånansvärt enkelt att sy en vändbar korg som man kan ha till bröd eller prylar. Man behöver bomullstyg, jag använder mig av två olika mönster.

Material:

  • Tygbitar, två olika mönster
  • Symaskin
  • Tråd
  • Måttband
  • Kastrull
  • Sax

Mät upp de olika mönsterdelarna; 2 cirklar och 2 rektangulära bitar. Måtta cirklarna efter något runt, såsom en kastrull eller bunke för att få den storlek du önskar. Fundera sedan över du hög korgen ska vara, klipp därefter de rektangulära bitarna, min korg är 30cm hög om man inte viker ner en kant, de rektangulära bitarna är klippta i 32 x 65 cm. Vik var och en av längderna med rätsidorna mot varandra. De rektangulära bitarna är på bilden dubbelvikta med rätsida mot rätsida.

Nåla och sy så de blir avlånga cylindrar, sy sedan ihop kortsidorna men spara ett hål i det tyg som du ska ha som innertyg i korgen. Lämna c:a 10 cm vara öppet så att du kan vända ut korgen i ett senare steg.

Nåla fast cirklarna på ändarna av cylindrarna, rätsida mot rätsida. Nåla ihop ena cirkeln med en av cylindrarna (i samma tyg) med fyra nålar, jämt fördelat. Sy ihop med rätsidorna mot varandra. Tänk på att ha minst en centimeter i sömsmån.

Nåla ihop öppningarna av cylindrarna mot varandra, rätsida mot rätsida, sy ihop. Vänd cylindern så att rätsidan kommer utåt. Sy igen öppningen.

Trä i cylindrarna i varandra – botten mot botten. Var noga med att forma till båda korgarna. Vik ner kanten. Sy ihop hålet man lämnade för att vända på tyget.

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply