Onlinemarknadsföring

Arbeta med webben

Den populära yrkesrollen Webbkommunikatör kan jag tro är en spännande och levande roll som ständigt utvecklas. Det finns förberedande utbildningar inom Yrkeshögskolan, t ex kan man läsa Webbkommunikatör hos Medieinstitutet, en tvåårig utbildning som innefattar det mesta man kan tänkas behöva kunna för rollen. Enligt Medieinstitutet får 90% av de studerande snabbt arbete efter avslutade studier.

 

Jag kollar gärna upp lönestatistik för alla möjliga olika yrken, men på sajten lonestatistik.se hittade jag ingen statistik för Webbkommunikatör. Lonestatistik.se är en bra sajt för att söka fram olika löner, man får info om lön beroende på ålder, erfarenhet, kön och län. Användarna lägger själva in vad de tjänar så räknar sajten ut ett genomsnitt. Rollen Sökmotoroptimerare finns med på sajten med medellön på 28455kr / månad.

 

Många söker arbete genom att nyttja webben, att synas och låta det bli känt hos alla man känner att man är på jakt. Helen Alfvengren har några bra punkter angående detta på sin sida. Hon la ut sitt ‘CV‘ på sin sajt och fick en del kommentarer på det.
En sammanfattning berättar också hur det gick för henne efter det att hon sökt arbete genom sociala medier, citat från sidan:
Om du som jag vill jobba med kommunikation och sociala medier är mitt bästa tips att leva som du lär. Jag har ett otroligt intresse för allt som är nytt och roligt på www och bloggar och twittrar om det så fort jag får möjlighet.”  
Helen läste på Medieinstitutet, se liknande upplägg med CV på bloggen hos hennes skolkamrat Cassandra. Efter att ha läst lite på deras bloggar ser jag sannerligen framemot att studera hos Medieinstitutet i höst, jag ska läsa den nyaste utbildningen Onlinemarknadsförare.

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply