Influencer

Resande och bokning av resor gör folk lyckliga

Hotellbokingssajten Booking.com har gjort en gedigen undersökning bland individer i ett flertal länder, totalt svarade 17 157 personer på frågor som rör planering av resor, resande, bokning av boenden och annat reserelaterat. I sammanställningen framgår tydligt att resande och bokning av resor gör folk lyckliga och det kan jag sannerligen intyga!

Reseupplevelser gör oss lyckligare än materiella ting (70% av respondenterna) och 56% av alla svarande prioriterar semesterresor framför ägande av kläder och smycken och 48% värdersätter resande framför att lägga tid på hemmet, såsom inredning och renovering.

Som resenär kan jag inte annat än hålla med om att resor prioriteras i mitt hushåll och jag kan erkänna att man får ett lyckorus när en resa är bokad liksom när hotell är bokat och man kan börja planera och se framemot den stundande resan. Enligt Bookings undersökning framgår att man under reseplaneringsfasen är som mest glad och många får en kick av att göra research om destinationer. 56% säger att de är som lyckligast när de bokar sin semesterresa.

Resande-och-bokning-av-resor-gor-folk-lyckliga

Booking.coms undersökning: globalnews.booking.com/forget-your-wedding-day-or-even-having-a-baby-travel-is-the-secret-to-true-happiness

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply