Onlinemarknadsföring

Branschspaning

I utbildningen till Onlinemarknadsförare presenterar ett par personer ur klassen en branschspaning veckovis, idag var det min tur. Tillsammans med klasskamraten Louise presenterade vi denna veckas nyheter inom Onlinemarknadsföring och vad som hänt inom Online.

Givetvis var största nyheten de hackade lösenorden på Bloggtoppen.se och spridandet på Twitter. Det hade inte undgått någon i klassen och vår föreläsare pratar också om detta idag. Nyheten finns hos TV4. Därtill kunde man läsa om hackarens egna kommentarer och hur denne anser att användarna hade rätt att se och förstå hur deras information hanteras i och med de stora säkerhetsbristerna i systemet.

Därtill pratade vi om hur marknadschefer runt om i världen har deltagit i en studie och reflekterat över huruvida deras arbeten kommer att förändras inom en snar framtid eftersom marknaden förändras. IBM genomförde denna CMO-studie (Chief Marketing Officer) och det är mycket läsvärt eftersom det gynnar mitt framtida yrke. Ett tänkvärt citat från detta:

En annan nyhet är ju att MC Hammer lanserar en söktjänst, det fanns inte så mycket information att hitta om detta eftersom tjänsten är en Beta (låst) och inte släppt ännu. Sajten ska heta Wiredoo. Denna ska konkurrera mot Google. Därtill ska Nokia konkurrera mot Spotify i mobilen, det blir spännande att se framöver.

Avslutningsvis bjöd vi på ett roligt länkbete, tipset kom från Judith Wolst, fuldansen. Detta länkbete bjuder på humor och engagerar sin målgrupp genom skratt. Se min egen dans!

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

One Comment

Leave a Reply