hemsida
Onlinemarknadsföring

Skapa en hemsida – snabbt igång med egen domän

Maria kan hjälpa dig att skapa en hemsida och snabbt vara igång med egen domän. Med erfarenhet av domänhantering hos Loopia och tidigare Binero samt WordPress som applikation kan en hemsida vara uppe och publik inom ett par dagar. För den som behöver kan också förslag på innehåll (texter och bilder) till sidor tas fram och användas.

En hemsida är ett skyltfönster för det du vill visa upp. Det kan vara produkter men det kan lika gärna vara tjänster eller rent av berättelser i bloggformat.

Skapa en hemsida – snabbt igång med egen domän

Om du redan har en domän ska det hos webbhotellet gå relativt smidigt att hantera koppling till WordPress, som plattform för det estetiska. Observera att det man betalar årligen som domänavgift inte inkluderar webbhotellets drift av en hemsida, så det kan tillkomma en löpande kostnad på från 100kr / månad för serverdrift etc.

Den som inte äger domännamnet man tänkt sig kan få hjälp att köpa det samt lägga på nödvändig drift till det, en .se domän kostar omkring 100 kr per år (plus driften hos webbhotellet).

Alternativt skapas en hemsida genom en tredjepart som inte tar ut avgifter för domän och drift (såsom WordPress.com, Wix, Weebly).

Processen därefter för att skapa en hemsida är enkel, beställaren delar med sig av syfte med hemsidan samt budskap som ska framgå. Maria tar därefter fram ett förslag som sedan går att ta action på.

De format Maria arbetar med i WordPress.org har god mobilanpassning, vilket innebär att sajten blir bra och kan läsas även i mobiltelefoners webbläsare.

Vid förfrågan kan också följa de kopplas till webbplatsen (för den som äger sitt domännamn):

  • Google Analytics
  • Google AdSense
  • MailChimp nyhetsbrev

Skapa hemsida med gratistjänster – WordPress.com, Wix, Weebly 

Maria har erfarenhet av alla tre plattformar som är populära att använda för att skapa hemsidor. Använder man någon av dessa plattformar får man en längre domän / URL-adress eftersom plattformen lägger på sitt eget varumärke i namnet. Fördelen är att du slipper ha ett webbhotell och betala de årliga avgifterna för drift liksom domännamnet, kostnader som alltid går upp i pris och aldrig ner.

Exempel på gratissajter:

travelgrip.wordpress.com

virkbutik.weebly.com

hornstull.wixsite.com/inredningshjalp

Pris för en hemsida – från 8 000kr eller 950kr/h

SMALL

För enkel hemsida med någon av de tre gratistjänsterna WordPress.com, Weebly eller Wix erbjuds pakerpriset 8 000 kr ex moms, det inkluderar upp till 10 timmars arbete och support. Överlämning med manual ingår.

MEDIUM

För WordPress.org setup krävs ungefär 12 timmars arbete. Här ingår endast skapande av ett fåtal sidor på sajten, som beställare själv fyller med innehåll. Överlämning med manual ingår.
Timarvode 950kr/h ex mons

LARGE

För stort projekt, där Maria projektleder allt, krävs flera dagars arbete. I arbetet ingår indrivning av det text- och bildinnehåll som ska finnas på webbplatsen, samt tydlig överlämning i det fall drift ska hanteras av beställaren.
Paketpris från 28 000kr ex moms

Kontakt: bygrip@gmail.com

Referensarbeten

Webbplatser skapade med WordPress:

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.