Onlinemarknadsföring

Ditt Företag Online när man redan har domän

Ditt Företag Online när man redan har domän är att gå lite baklänges men går att ordna. Jag fick tipset att koppla ihop en redan köpt domän med kampanjen Ditt Företag Online där Binero bjuder på ett års Privatpaket av webbhotell (normalt inkl. domännamn också). Perfekt, tänkte jag, men det tog stopp direkt på www.dittforetagonline,se när jag fyllde i domännamnet jag äger. Det gick inte att gå vidare utan att ta kontakt med Bineros support…

Mailade Binero:

Hej!

Jag har köpt ett domännamn (mariagrip.se) hos er men inget webbhotell och vill nyttja kampanjen med Ditt Företag Online. När jag fyller i uppgifterna på sajten får jag felmeddelande och kan inte gå vidare: https://www.binero.se/dfo?domain=existing

Jag ombads kontakta er på mail via er Twitter för att få hjälp med detta.

Mvh
Maria Grip

Firma M Grip
(redan kund hos er med andra domäner men inget webbhotell)

Och fick till svaret; “Vad vi skulle kunna göra är att lägga upp ett nytt konto åt er med kampanjerbjudandet och flytta domäner dit.” Bra tänkt, Binero

Domäner och DNS

Jag äger flera domäner sedan tidigare och har kundkonto hos Binero, övriga domäner pekar till andra platser så jag har inte behövt webbhotell. Men de erbjuder mig snabbt att öppna ett nytt konto för att knyta ihop alla domäner tillsammans med det webbhotell de erbjuder. Nu har jag svarat att det går bra så länge mina andra domäner fortsättningsvis pekar till de plattformar där de ligger i dagsläget (bl.a. min webbutik Create2day.se). Att rubba deras DNS inställningar är då inte kul…

[Uppdatering 15/11] Nu har man lagt till mariagrip.se med övriga domäner på mitt konto hos Binero, övriga domäners inställningar fungerar och har inte rubbats, till stor belåtenhet. Nu återstår att komma igång med mariagrip.se på en WordPress installation, jag har ingen aning om hur jag ska gå vidare eftersom jag inte förstår mig på min kontrollpanel hos Binero. Försökte klicka runt, läste deras guider och insåg att det som de refererar till (OneClick Installer) som hjälper en komma igång med just WP inte fanns att välja i min kontrollpanel… Undrar hur det kommer sig?

Så jag har mailat Binero återigen för att få ytterligare hjälp… Vilken amatör jag känner mig som.

[Uppdatering 16/11] Jag fick idag min inloggning och länk via mail till kontrollpanelen för min panel knutet till kampanjen Ditt Företag Online, därifrån har jag nu kunnat koppla ihop webbhotell och domän med WordPress och därmed finns denna sida – mariagrip.se – live!

Jag känner mig nöjd med valet av Ditt Företag Online och framförallt för att jag fått bra support från Binero

 

Tidigare har jag bloggat om vad kampanjen Ditt Företag Online innebär.

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply