Onlinemarknadsföring

Jaga praktikplats

Funderingarna är igång, vart ska jag söka praktikplats?

Igår hittade jag ett par intressanta sajter som förmedlar kontakter och annonserar lediga praktikplatser; Praktiksajten.se som verkar vara en Betaversion samt Learning by doing.

20111101-193719.jpg

En trevlig satsning av Praktikant.nu är deras Twitternärvaro. Så snart de har fått nys om en ledig praktikplats lägger de ut informationen på Twitter, snabbt och smidigt.

Att hitta praktikplats på detta sätt förutsätter att företag vänder sig till denna typ av förmedling så snart de känner att de har en praktikplats att erbjuda. Många stora företag lägger istället ut info på sin hemsida.

Långt ifrån alla bolag satsar på att ta in någon på praktik så det gäller att vara lite extra kreativ för att få fler företag att engagera sig och se potentialen med denna typ av rekryteringsmöjlighet. I mitt fall vill jag växa och utvecklas inom min framtida yrkesroll och företaget jag söker till bör satsa mycket på onlinenärvaro. Där kan jag göra nytta!

Lite oroväckande är att en del företag verkar vara ute efter gratis arbetskraft enligt vad jag kan utröna i många annonser, i arbetsuppgifterna kan det ingå kundtjänstarbete, säljsupport, telekommunikation eller liknande. Roller som man inte behöver utbildning till för att axla. Att välja att ta in någon på praktik istället för att faktiskt anställa någon för jobbet kan inte verka till företagets fördel i längden.

Nu åter till arbetet med mitt CV!

 

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply