Resetips

Flest länder när man dör

Som de flesta av mina bekanta känner till så räknar jag antal besökta länder och vill tillgodoräkna mig 40 länder tills dess jag fyller 40. För ett par år sedan fyllde jag 30 och helgen innan födelsedagen tog jag bilen över till Oslo eftersom jag ännu inte hade besökt Norge och detta blev mitt 30:e land. Sedan dess har jag fyllt på med 5 nya länder, det går så fort när man som jag älskar att resa på fritiden!

Nu i vinter tillkommer Mexiko och till våren troligen Japan. Därmed borde jag till min 33 årsdag vara uppe i 37 länder, det vill säga ganska få länder kvar till 40.

I Europa har jag kvar att besöka Tjeckien, Österrike och England, förutom lite mer “udda” länder. Bilar man i Europa plockar man snabbt flera länder och eftersom jag har bilat på kontinenten flertalet gånger så har jag besökt platser som Franska rivieran, norra Portugal, Polska landsbygden, Slovakiska bergen och medeltidsstaden San Marino.

Enkelt att ta många länder på en resa

 • Ta flyget till valfri europeisk stad och hyr bil på plats, res runt under ett par veckor. Gränserna är öppna, se bara till att ha passet tillhands.
 • Ta flyget till en europeisk kuststad och ta en kryssning i medelhavet. Välj en rutt som inkluderar flertalet länder, gå i land under stoppet och njut av platsen du besöker.

Favoritplatser

Det tål att upprepas, mina favoritplaster. Liksom att uppmärksamma de ställen som inte imponerat på mig. Smaken är som baken, jag älskar äventyr och se ställen man normalt inte inbjuds till att uppleva. Därför har jag bott på platser som kan te sig lite udda, som Bogotá i Colombia.

Favoritstäder:
 • Paris
 • Aix-en-Privence
 • Stockholm
 • Amsterdam
 • Berlin
 • Key West
 • Santa Monica
Favoritstränder:
 • Aruba – Karibien
 • Boracay – Filippinerna
 • San Marteen – Karibien
Favoritländer:
 • Frankrike
 • USA
 • Costa Rica
 • Aruba
 • Mexiko
Överraskande platser:
 • El Meta i Colombia
 • Hong Kong
 • San Sebastian i Spanien
 • Los Cabos i Mexiko
Besvikelser:
 • Thailand – Phuket & Koh Lanta
 • Kina – Guangdong
Läs mina andra inlägg om resor, kanske hittar du något tips som passar dig?

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply