Resetips

Fåfänga och lek i USA

Inför stundande semesterresa till bl.a Hollywood kommer här en liten guide till vad man kan tänka på innan och under resa till USA. Inför resan gymmar jag mycket, under resans gång kan jag tänka mig att jag kommer att träna om tillfälle ges men det lär inte bli alltför många tillfällen så bättre att ligga i nu!

Tänkvärt inför resa till USA

I USA är avstånden stora, landet är sannerligen byggt för bilburna. Landet i väst bjuder på det mesta i underhållningsväg och därmed en del saker som man kanske inte vill missa.

Innan inresa i landet måste man i dagsläget ha ett inresetillstånd. Besök myndigheten som administrerar detta och fyll i alla uppgifter så får du oftast svar inom en kort stund; ESTA.

    • Hyr bil, särskilt lämpligt (läs nödvändigt) i stora metropoler som LA och Miami. Det är enkelt att hyra på flygplatsen, jag rekommenderar att hämta och lämna där. I de fall jag testat har det gått bra att boka/betala bil i förväg via internet. En gång har jag råkat ut för inbrott och skadegörelse på hyrbil och det var då smidigt att byta bil (hyrde av bolaget Dollar). Rekommenderar en stor bil då de flesta amerikaner själva åker i SUV eller liknande.

  • Använd en uppdaterad GPS i bilen, som tillägg agerar jag ofta även kartläsare.
  • Ha mycket cash eftersom det tillkommer dricks på alla notor, särskilt på restauranger (15%) och till taxichaufförer. Hos många restauranger finns det uppstaplat på kvittot en rekommenderad summa i dricks.
  • Kreditkort fungerar på de flesta ställen.
  • Om du gillar karuseller rekommenderas besök på Disney och/eller Universal Studios. Men räkna med att det kan behövas två dagar per park.
  • Shopping på Outlets är fantastiskt, går inte att jämföra med exempelvis Barkarby Outlet. Oftast är det gratis parkering, det finns massor av märkesbutiker och matställen, priserna är betydligt lägre än i traditionella butiker i vanliga malls.
  • Var i tid inför biobesök, oftast är det free seating vilket betyder att man får köa en stund innan filmen börjar om man vill välja bra plats.
  • Turistinformation: Los Angeles, Las Vegas, San Diego, Florida.
  • Hotellbokning i förväg är att rekommendera, boka online via exempelvis Booking.com. Det kan vara bra att sätta en budget på hela boendet, c:a 15- 20 000kr / 2-3 veckors period, mellan 500-1000kr per natt i genomsnitt. Testa att bo på olika hotell, det kan vara kul och givande då hotellen erbjuder olika saker.

Temakvällar

Under resan till USA kommer jag och mitt sällskap att besöka Las Vegas, killarna i mitt resesällskap ska innan dess köpa sig en varsin tailored suit och tjejerna fokuserar på att hitta partyblåsa, höga klackar och fixa till sig upp till tänderna.

Därför har jag uppdaterat mig gällande styling och övar flitigt på att locka håret med plattång. Det var inte alls så svårt som jag trodde och känns betydligt effektivare än att lägga upp håret på spolar som är så populärt.

Se tutorial i bilder eller instruktionsvideo på Youtube:Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.