Influencer,  Resetips

Skribent hos Gazzine

Min första publika artikel är publicerad! Det är oerhört kul att få något eget publicerat, och jag har coachats av en journalist innan projektet kunde verkställas. Vågar jag kalla mig skribent officiellt nu?

Att vara skribent hos Gazzine

Sajten Gazzine är en relativt ny satsning där man samlar journalister och skribenter som publicerar olika material så att det byggs upp en contentbas. På denna digitala plattform väljer skribenten om hen vill publicera allt eller vissa artiklar, behåller sin upphovsrätt och kan därför också sälja materialet. Fördelen är att användare, alltså läsare, kommer åt mängder av material från detta urval av journalister och skribenter. Visionen är att samla allt på ett och samma ställe, och att med plattformens hjälp kunna erbjuda en ersättningsmodell till oss som skriver.

Att vara skribent hos Gazzine innebär att man kan skriva om en mängd olika ämnen, använda (och potentiellt sälja) egna bilder eller använda sig av en bildbank. Jag fotar ju enormt mycket under mina resor så jag har ett eget arkiv av foton som jag föredrar att använda i mina artiklar.

Jag skriver förstås om resor och upplevelser eftersom det är mitt största intresse och genom att jag redan skriver om detta på min sajt TravelGrip.se.

Allt innehåll på ett ställe

Nu i Betaversionen kommer läsarna åt allt innehåll kostnadsfritt. Men på sikt hoppas vi alla som är delaktiga i projektet att man får läsa artiklar och reportage mot en prenumerationskostnad.

Innan vi når dit så lär fler journalister och skribenter ansluta sig, så att plattformen har de bästa i landet samlade.

Uppbyggandet av en plattform med User Generated Content (användare i detta fall är vi som skriver material) ligger helt rätt i tiden. Det är så många mediehus resonerar just nu. Mpnga drar ner på anställda journalister och skribenter för att köpa in material via exempelvis frilans, eller genom contentplattformar. Så denna typ av publikationer lär vi se mer av framöver. Utmaningen är att locka läsare och/eller att sälja sitt material.

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.