Onlinemarknadsföring

Småföretagare online

Ett startpaket för att få småföretagare att skaffa en hemsida

På sajten www.dittforetagonline.se säger man

Nu kan du enkelt skapa en hemsida till ditt företag för att växa online. Du kommer igång här och nu, du behöver inga förkunskaper och det är gratis första året. Ditt Företag Online är ett initiativ av några av Sveriges största organisationer och företag. Tillsammans ökar vi möjligheterna för ditt företag.

Viktiga samarbetspartners

Samarbetet mellan Företagarna, Telenor, Posten, Google och Binero gör det enkelt, ett startpaket med allt nödvändigt inkluderat för att placera en småföretagare på nätet. Se bara allt de erbjuder i paketet:

  • Hemsida gratis det första året
  • Någon form av e-handeltjänst gratis i tre månader
  • Logistiklösning
  • Gratis sökordsmarknadsföring (får man kanske Googles give away check á 750kr att använda till AdWords?)
  • Mobilt bredband gratis i tre månader

Jag tycker det är ett fantastiskt erbjudande till alla småföretagare som har en enskild firma eller litet företag, allt i ett paket och hjälp att komma igång. Bara att ha Google med som samarbetspartner gör det hela extra spännande och ger tyngd.

Googles egna marknadsföring av satsningen

Se hur Google själva visar upp satsningen på www.google.se genom frasen: “Nyhet! Ta ditt företag online med Google.” Länken leder direkt till Ditt Företag Online.

Framtiden för alla mindre webbdesigners & hemsidebyggare blir kanske oviss i och med att en småföretagare nu har lättare att skapa något på egen hand och samtidigt få support. Kontaktuppgifter till alla samarbetspartners finns tydligt uppradade på sajten och därmed kan man också konstatera att Google.se har ett telefonnummer och en adress i Stockholm (adressen kände jag till sedan tidigare men enligt en del som drabbats av bloggavstängningar så har man inte kunnat nå Google då de inte sagts ha något telefonnummer och det kunde ju vara oroande som företagare).

Lycka till alla småföretagare!

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply