Pyssel & Virkat

Sy babynest

Att sy ett babynest är relativt enkelt. Denna är en beställning till min kusin som vill ha den som babybädd att ha bland annat mellan sig och maken i sängen. Det kryllar av beskrivningar på nätet och jag kompletterar här med min variant.

Det lär bli fler projekt inom bebistemat eftersom kusinens lille blir familjens första unge och lär bli totalt bortklemad.

Sy babynest

– 1 meter tyg (gärna av mycket god bomullskvalitet då det lär behöva rengöras ofta)
– 2 meter vadd på rulle
– 3 meter snöre
– 2,5-3 meter kantband

ANNONSKlipp ut två tygbitar på 80×65 cm och klipp sedan till den enligt mall-bilden.
Nåla ihop tygbitarna rätsida mot rätsida (mönstret mot varandra och inte baksidorna), sy ihop längs långsidorna och den rundare delen. Lämna öppet mellan halva de båda små kurvorna och den raka delen mellan dem.

Vänd ut rätsidan. Nåla fast kantbandet runt om hela skapelsen där sömmen går och sy fast kantbanden (lämna kantband hängande för senare fastsättning där du har öppning av påsen).

Klipp ut vaddbit i 65x50cm (gärna minst 5 cm i tjocklek) och runda till kanten vid huvudänden av nestet. Vadden ska ligga i mitten på den flata delen av nestes, inte längs kanterna. Stoppa in vaddbiten/vaddbitarna i påsen och nåla dit och sy sedan fast längs hela sidorna och upptill, alltså ca 15 cm in från kanterna.

Klipp till sist ut en vaddbit som passar att trä in runt om den flata ytan av nestet och rulla ihop det till en rulle för att föra in det genom de yttre delarna.

Dags att dra igenom snöret i kantbanden, ta hjälp av en säkerhetsnål för att föra igenom.

Sy ihop de öppna kanterna och nåla fast kantband och sy dit det där det saknas. Snygga till ändarna av kantbanden.

Babynest mall

ANNONSMaria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

One Comment

  • Rebecca

    Du gör möjligtvis inte detta på beställning :)? Otroligt fint! Hade gärna köpt av dig om du vill & har lust 🙂 Kan själv inte sy plus att jag inte äger ngn maskin 😉

    Vore tacksam för svar på mailen 🙂
    Mvh/Rebecca

Leave a Reply