Verktyg

Självstudier i InDesign

Med självstudier i InDesign från Adobe är målet att jag ska utveckla mina grafiska kunskaper. InDesign används för layout inför tryck vanligtvis men det går ju också att använda till webbpublikationer.

Det finns kurser man kan gå för att fördjupa sig i ämnet men eftersom jag har en eminent kollega som är Grafisk Designer så kan jag få experthjälp på jobbet under utbildningens gång. Är du intresserad av kurs kan du kolla hos Folkuniversitetet.

Undervisningsmaterial på Biblioteket

På Stockholm Bibliotek hittade jag en bok av Jacob Blomqvist som används som undervisningsmaterial i kurser i InDesign. Det medföljer en skiva så man kan testköra programmet under 30 dagar och boken är full av övningar och information.

 

Gratis i 30 dagar

På Adobes hemsida kan man för övrigt ladda hem en gratisversion av InDesign som man kan testköra i 30 dagar. Jag laddade hem Creative Cloud och sedan laddade jag hem InDesign som App i det programmet. På Adobes hemsida finns också en del tutorials man kan kika på.

Designa tryck och webbpublikationer

Ser framemot att kunna stoltsera med snygga grafiska tryck och publikationer på mina bloggar. Jag inspireras av många talanger på nätet, bland andra Jennie Wiik som gör snygga grafiska tryck som hon säljer på Wiiks Kreativa.


Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply