2015 är året då man ska passa på att testa en annorlunda semla, konditorierna landet runt utvecklar idén om semla och skapar nya bakelser i alla möjliga former.
Semla vs Hemla
Wienercaféet på Biblioteksgatan i Stockholm har skapat bakelsen Hemla utifrån samma semmelbulle som används till klassiska semlor. Den fylls dock med en blandning av grädde, mandlar, mandelmassa och vaniljkräm istället för att skäras itu.
Smak: OK i och med att kardemumman från semmelbrödet och mandelsmaken, dock för mycket smak av rostade mandlar och vaniljkrämen får det hela att likna en vaniljmunk istället.
Semmelwrap från Tösse
Tösse på Karlavägen i Stockholm har tagit fram en semla i wrap-format som gör den enklare att ta med och äta “on the go”.
Smak: klassisk smak med kardemumma i brödet, grädde och mandelmassa. Rikliga mängder av sötsakerna och en jämn fördelning i varje tugga. Brödet är tunt och därmed lite mer fat än i bullform men det är fortfarande lika gott.
Jag har tidigare år utfört eget Semmeltest, kolla in bästa semlan 2012 och 2013 här!