Onlinemarknadsföring

Spännande jobb i mediebranschen

Eftersom jag sökte nytt jobb i höstas så kan jag intyga att det finns många spännande jobb i mediebranschen ute sedan dess. Det finns efterfrågan på tekniska kompetenser men också efter redaktörer av olika slag som hanterar texter på webbplatser och som kan SEO.

Man hittar jobben på ett flertal olika sajter, direkt hos företagen men framförallt på jobbsöksajter och hos rekryteringsföretag. Vill du spana in olika typer av jobb kan du smidigt välja kategorier hos Metrojobb.se som listar jobb från både rekryterare och arbetsgivare.

Spannande-jobb-hos-metro

Metro som är en av Sveriges största tidningar har en växande online-avdelning och söker ett par spännande roller; både teknisk projektledare och webbredaktör till olika projekt. I annonsen för webbredaktör framgår vad som erbjuds den anställde i form av kollegor och lokaler. Nog så viktiga som lönen man förhandlar fram.

Arbetsplatsen:

Vi som idag jobbar på online är mellan 23 och 35 år och vi är idag nära 20 personer på avdelningen. Metro har omkring 150 anställda.
Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Regeringsgatan 105, mitt i city. Onlineavdelningen sitter tillsammans med tidningen Metros webbredaktion.

Även Stockholm Stad söker just nu en Webbredaktör som verkar spännande, man blir placerad hos Serviceförvaltningens Kontaktcenter i Husby och jobbar med webbtexter och förbättringsförslag av sajt och funktioner. Har man väl slagit sig i på banan med att arbeta med texter står hela mediebranschen vid en fötter!

För den som har läst Onlinemarknadsföring och specialiserat sig på PPC finns ett jobb hos Rapunzel i Umeå. Denna SEM /PPC specialist ska arbeta för att driva utvecklingen och genomförandet av onlinemarknadsföringen samt att driva försäljning och trafik för företaget och hemsidan. perfekt för den som har läst samma utbildning som jag, Onlinemarknadsförare hos Medieinstitutet.

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply