Onlinemarknadsföring

Affiliatemarknadsföring

Nu pågår projekt inom Affiliate, för detta har jag och klasskamraten Louise skapat sajten Hälsoguiden.com. Det är kul att dels lära sig om hur man hanterar ett webbhotell och domäner, men också hur man gör för att bygga upp en webbplats från noll.

Projektet går egentligen ut på att lära sig att använda sig av Affiliateprogram, vilket är en process för annonsörer att annonsera genom andra aktörer på internet mot en direktavkastning. Vanligen genom bannerannonsering på sajter, eller genom direktlänkning, och utförs av bloggare men också större mediehus i olika utföranden.

Det innebär vanligen att mediet/bloggaren får betalt i form av kick back på sålda produkt som har annonserats på en webbplats. Vanligen samarbetar mediet/bloggaren med ett affiliatenätverk, de är ett företag som agerar mellanhand till annonsörer som vill synas och öka sin försäljning. 

Vi har deltagit i föreläsningar i utbildningen om hur bland andra Tradedoubler arbetar och vad det innebär att arbeta som och med Affilitate. Det finns flera aktörer som erbjuder program av detta slag så det är fritt fram att söka det som kan passa sina egna behov bäst.

När man sätter igång med detta kan man direkt ta hjälp av enkla instruktionsguider på sin profil, så att sätta igång gick snabbt. Vi fokuserade på att använda oss av banners istället för affiliatelänkar (djuplänkning är också möjligt!).

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply