Resetips

Resor 2016 och 2017

Jag får ofta frågan hur det kommer sig att jag kan resa resa så mycket och ofta? Jag maximerar helgerna och planerar detta långt i förväg. Läs om hur jag planerat resor 2016 och 2017 för att optimera resandet.

2016 var ett underbart resår, det innebar ingen resa längre bort än 7 timmar med flyg och ingen semester på mer än två veckor men absolut härligt ändå! I och med att jag gärna åker iväg på weekendresor så har jag inget stort behov av att ta ut en klassisk fyra veckors semester i juli som andra och klarar mig därför fint med att ta ut en vecka på våren, en vecka på hösten och två veckor över jul och nyår. Däremellan en mängd helgresor!

Karidi-beach-Sithonia-Halkidiki-Grekland-MariaGrip

Planera sitt reseår

1. Nyttja röda dagar

Under våren har vi i Sverige många helgdagar och i samband med dessa brukar jag lägga ledighet för att maximera ledighet med minimal användning av semesterdagar. I och med detta är det bra att planera året med hänsyns till dessa. Detsamma gäller jul och nyårsperioden.

2. Boka in många helgresor / weekendresor

Perfekt  sätt att fly vardagen, de blir som små micropauser som ger mycket tillbaka. Detta är särskilt trevligt på vår och höst när man kan åka längre söderut på kontinenten och uppleva sommardagar när vi i Sverige har regn och rusk. För att optimera en helgresa är det trevligt att vara ledig fredag och därmed resa bort redan torsdag kväll. I många länder är butiker stängda på söndagar vilket är bra att ha i åtanke.

3. Gör en rundresa under sommarsemestern

Om du hör till typerna som är för rastlös för att hänga på ett och samma ställe längre än en vecka, eller mindre, så rekommenderar jag att man under en lägre resa bokar in flera destinationer. I Europa kan det innebär roadtrip till andra länder, i USA till andra delstater och i Asien kan man flyga billigt.

Resa-2016-till-Dubai-mariagrip

Reseåret 2016

Weekendresor:

 • Berlin & München, Tyskland.
 • Wien, Österrike.
 • Bratislava, Slovakien.
 • Köpenhamn, Danmark.
 • Östersund, Sverige.

Veckolånga resor:

 • Roadtrip i Lazio, Italien.
 • Roadtrip mellan Köln, Tyskland och delar av östra Belgien.
 • Roadtrip i Bretagne & Normandie, Frankrike.
 • Thessaloniki & Halkidiki, Grekland.

Tvåveckorsresa över jul & nyår:

 • Abu Dhabi, UAE
 • Dubai, UAE

Resa-2016-till-AbuDhabi-mariagrip

Reseåret 2017

Under 2017 har jag som mål att hålla nere på antal nyttjade semesterdagar för att spara dagar för en långresa under 2018, av den anledningen har jag skapat ett semesterplaneringsschema som noga håller koll på antal semesterdagar. Det blir många weekendresor inom Europa spritt över hela året och troligen bara tre resor med en veckas ledigt vardera.

 1. VÅR 2017: Helgresor till storstäder i Europa.
 2. SOMMAR 2017: Helgresor inom Sverige för att hälsa på nära & kära. Genomförs både med flyg och bil.
 3. HÖST 2017: Veckolång solresa inom Europa.
 4. VINTER 2017: Veckolång solresa över jul innebär flygresa på minst 6 timmar, så destination kan vara Europa genom att åka till Kanarieöarna eller Kap Verde. Åker man längre är Asien och Florida i USA populära ställen att åka till.

TravelGrip.se skriver jag om utförda resor. Här finns många restaurang- och hotelltips, liksom ingående stadsguider. Spana in sajten inför kommande resor för faktabaserade rekommendationer.

TravelGrip-reseårPrenumerera

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply