Verktyg,  Webguide

WyWallet Mobil plånbok

Trots allt raseri mot WyWallet som finns på nätet så skaffar jag mig gärna ett konto där för att komma igång med mobil plånbok. Det finns ingen annan på marknaden som erbjuder samma tjänster (vad jag kan hitta) så fram tills den dagen då det finns fler konkurrenter och bättre optimerade appar kan jag använda mig av WyWallet.

WyWallet och mobiloperatörerna

De största mobiloperatörerna i Sverige rekommenderar alla sina användare att använda sig av WyWallet för sms-köp av buss-, tåg- och pendelbiljetter. Detta för att det från 1 februari 2013 inte går att köpa smsbiljett på samma sätt som förut, det vill säga få det fakturerat på mobilräkningen.

Smidiga köp online

Men WyWallet är mer än bara sms-köp, med WyWallet ska det vara smidigare att genomföra onlineköp, t.ex. på i en webbutik. Detta är något jag upplever som krångligt om det är så att webbutiken i fråga kräver att man måste använda sin bankdosa för att godkänna köpet. Det är inte direkt så att jag bär omkring på min bankdosa… På sitt konto hos WyWallet fyller man på med pengar, från sitt bankkort (ex Visa), och sedan har man en pott att använda.

Kom igång med WyWallet

  • Ladda hem appen till din smartphone (Apple eller Android).
  • Fyll i uppgifterna i appen. Du får ett sms med aktiveringslänk, klicka på denna.

  • Tillbaka i appen anger du dina uppgifter och godkänn villkoren.

 

  • Välj vilket betalningssätt du vill använda. Fakturaavgift tillkommer. Se kontostatus direkt i appen.

 

Så återstår endast att föra över pengar till WyWallet-kontot från sitt kontokort.


Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply