Resetips

Vackra Cabo San Lucas

Om man funderar på att åka en period till Kalifornien i USA eller Mexiko, rekommenderar jag verkligen ett besök längst ner på Kaliforniahalvön, till den Mexikanska turistorten Cabo San Lucas.

Innan avresa finns det en del saker man kan tänka på, läs om detta i ett tidigare inlägg om att resa till USA.

Los Cabos

Los Cabos är ett samlingsnamn för bebyggelsen på den södra spetsen av halvön och där ligger två städer, San José del Cabo och Cabo San Lucas. Mellan städerna ligger en lång strand och motorväg, kallat El Corridor. Utefter denna finns flera golfbanor och resorter. De flesta turisterna i Cabo kommer från USA, framförallt från Kalifornien.

Cabo ligger två timmar bort med flyg från LA och bjuder på betydligt skönare klimat än i Kalifornien under vintertid. Över julhelgerna är det mellan 18-28 grader i luften, vattnet må vara kallare eftersom det ligger vid Stilla Havet men hotellens pooler brukar ha behaglig temperatur. Befolkningen är tillmötesgående och mycket serviceminded, amerikanarna likaså enligt mitt tycke. Här trängs man inte med andra svenskar eller européer vilket är skönt ibland.

Cabo San Lucas

I lilla orten cabo San Lucas kan man välja att bo längs citystranden Medano Beach eller nära marinan eller på bakgatorna. Samhället är lugnt och tryggt, så under mitt besök bodde jag ett par gator upp från stranden på Bahía Hotel. Det valdes utifrån rekommendationer på nätet, på sajter som TripAdvisor och Booking.com samt för att de har ett fint poolområde. Här låg även en av stadens bästa restauranger, La Esquina som erbjöd prisvärd frukost (kostade extra).

 

På stranden Medano är det full kommers, om än inte lika mycket som i Thailand, men här säljs Mexikanskt hantverk och det är full fart utanför vissa barer som ligger på stranden.

Jag rekommenderar ett besök på Baja Cantinas strandrestaurang, de lånar ut bekväma solsängar mot att man köper lite att dricka under sina timmar i solen.

Längs med stranden finns en del barer och restauranger, samtliga har både mexikansk mat och internationell mat. Det går bra att betala med dollar överallt. Kontanter är bra att ha till mindre inköpsställen men på restaurangerna går det bra att betala med kort.

Det enda bekymret för vår del var att ta ut pengar, det finns en hel del uttagsmaskiner men få kunde ta våra svenska kort. Så för att underlätta är det bäst att ha en hel del dollar med sig.

Äventyr i Cabo

Det erbjuds massor av utflykter och äventyr i Cabo och dess region. Alla hotell har i regel en egen Concierge som kan hjälpa dig att boka och betala för äventyret. Vårat sällskap provade på snorkling, dykning, dykskola och djuphavsfiske.

Under fisketuren drog vi upp en stor Dorado som matrosen på båten skar i filéer om sex bitar för att ta med köttet iland. Väl på hotellet var det inga problem att få hjälp att hitta en fin restaurang som ville tillaga vårar uppfångade fisk. Mycket uppskattat!

Det finns även segelturer med eller utan mat för att skåda valar i solnedgången, ridning i öken eller heldagsutflykter på ATV’s med mera.

Kolla in mina tips på andra resemål, såsom Colombia.


Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.