Verktyg

Ha ordning på fritiden under distansarbete

I tider då de allra flesta arbetar på distans får jag indikationer på att många har svårt att hålla isär arbetstid med sin fritid. Flera kan några behöva tips för att ha ordning på fritiden under distansarbete. De kan innebära en del förändringar i beteende men det kan vara värt det.

Gör såhär för att ha ordning på fritiden under distansarbete

  • Sätt tydlig arbetstid, åtminstone en sluttid. Vi är vanligen anställda för att utföra 8 timmars arbetsdag, ta din lunchrast och arbeta inte övertid om du inte behöver. För vissa fungerar vanliga arbetstider 8-17 bäst, för andra kan det vara uppdelat med längre lunchpaus, eller att man börjar senare.
  • Ta paus! Förutom lunchen så är det mycket värt att titta på annat. Att stirra på skärmen i 8 timmar är inte att rekommendera. Detta inkluderar mobilen, så bara för att man inte kollar mejlen på datorn, ska man inte logga in på Instagram i mobilen vid paus. Fråga din optiker så får du mer information om nackdelar med skärmar.
  • Gå ut och vistas i naturen – eller på gården. Har du intresse för trädgårdsarbete är det ett ypperligt tillfälle att under lunchrasten gå ut och få lite gjort på tomten. Frisk luft gör oss gott och dagsljuset är bevisat bra för hälsan. Träning under lunchen är också trevligt, utföres med fördel utomhus.
  • Skifta arbetsställning under arbetsdagen, på så viss blir man mindre spänd i kroppen. Ordna ett ståbord eller hitta en plats där du kan variera och stå emellanåt. En skänk med en trave böcker fungerar för mig.

 

Foton: Sincerely Media

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply