Onlinemarknadsföring,  Verktyg,  Webguide

Att hitta WP teman

Att hitta WP teman är som att leta en nål i en höstack vad gäller funktionalitet och prestanda. Det är sannerligen en usel sökfunktion inom WordPress Admin för att söka teman. Man har ett begränsat antal nyckelord att välja bland (dock inte SEO eller Widget vänlig) och när man vill söka på egna nyckelord eller Författare hittar funktionen sällan vad jag är ute efter. Därtill framgår inga detaljerade uppgifter om temats funktioner vilket är skamligt. Så hittade jag en sida på nätet som hjälper till att sortera!

Themesorter har många nyckelord att välja bland, visar upp både gratis-teman och de som kostar. Man vill ju dessutom inte köpa ett tema utan bra specifikation och här kan man välja exakt vad man anser vara viktigast.

Många plugins jag provat fungerar inte ihop med Twenty Eleven, default temat, men det kanske ändras med tiden. Det är en av anledningarna till att jag vill testa ett annat tema, därtill tycker jag inte om att temat har så stor bild överst på sidorna. Man måste som användare scrolla ner för att läsa innehållet, många läsare orkar inte upprepa detta för varje sida och lämnar därmed webbplatsen. Alltså är det inte särskilt användarvänligt.

Många Woothemes gillar jag, som Bueno. De än snygga, enkla och användarvänliga men kanske är gratisvarianterna rätt simpla och inte widget vänliga? Det ska testas, jag kan dock tänka mig betala för ett tema också men då ska det vara perfekt!

20111015-150045.jpg

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply