Resetips

En heldag i Amsterdam

Tack vare förmånliga flygbiljetter är det nu möjligt att ta en expresstur till någon av de europeiska huvudstäderna även om man inte har så många dagar till förfogande. Hittar du till exempel en billig flygbiljett Stockholm-Amsterdam och kanske bara har en heldag i stan vill vi rekommendera några ställen.

En av stadens mest besökta platser är Anne Franks Hus. Där skrev Anne sin berömda dagbok när hon och familjen gömde sig för nazisterna under andra världskriget. Efter ett omtumlande besök tar vi oss vidare till Westerkerk, kyrkan med ett 85 meter högt torn och helt fantastisk utsikt över Amsterdam.

amsterdam

Nästa stopp blir Centralstationen där vi hoppar på en båt och får njuta av en vacker tur på Amstedams kanaler. Efter vyn från 85 meters höjd är det kul att uppleva staden från ett annat perspektiv. Innan vi stannar för lunch besöker vi Oude Kerk, Amsterdams äldsta kyrka från 1302. I närheten finns många bra matställen.

Efter lunchen är det dags att besöka Amstelkring museet som ligger på samma gata som Oude Kerk. Det här museet är en riktig pärla med en mycket speciell historia. Under en tid då katolikerna inte tilläts utöva sin religion byggdes inuti kanalhuset en katolsk kyrka som i dag finns vackert bevarad. Här får vi känsla för hur det var i Amsterdam under guldåldern. Efter museibesöket tar vi en promenad i Red Light District och kommer fram till Rembrandt museet.

Nästa stopp blir Blomstermarknaden. Därifrån går vi vidare till Plaza Spui och tar igen oss lite på något av kaféerna. Sen strosar vi i det tjusiga Begijnhof tills vi kommer fram till torget Leidseplein, den perfekta platsen för att inta middag och avsluta dagen.

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply