Onlinemarknadsföring

Summering av 2014

Maria Grip summerar 2014 som ett mycket givande och händelserikt år, både på jobbfronten och privat. 2015 lär bli minst lika spännande i och med nya utmaningar som kommer!

Grips summering av 2014

Det må kanske vara tidigt att summera 2014 redan i mitten av november men jag är på det klara med vad som återstår av detta år och vad som komma skall.

  • Min blogg TravelGrip.se deltog i februari i Travel Blog Awards arrangerat av Super Saver Travel och utsågs till den fjärde bästa resebloggen i Sverige!
  • I linje med att jag, förutom att vara bloggare, är Onlinemarknadsförare så har jag börjat ta emot sponsrade inlägg i mina bloggar, särskilt inom resesegmentet. Därtill har jag hand om Affiliateannonsering på mina bloggar och får äntligen lite avkastning på detta efter några år som bloggare.
  • För ett par småföretagare har jag skapat och hjälp till att administrera hemsidor och denna typ av uppgifter är otroligt givande. Man får vara med från start med något som ska hjälpa till att marknadsföra företagen. Därtill håller jag mina SEO-kunskaper vid liv!
  • I lite mer än två år har jag arbetat hos säljbolaget Leeads AB som Traffic och Campaing Manager, vilket i korthet innebär att jag bokar upp annonskampanjer, hanterar bannerannonser och ser till att leverera kampanjerna. Jag hanterar bokningar hos cirka 200 sajter som alla har flera placeringar vilket gör mitt jobb till ett multi-taskande jobb. Mycket koll, struktur och ordning genomsyrar vardagen och det har varit väldigt lärorika år men i december lämnar jag Leeads för att genomföra ungefär samma arbete direkt hos en stor publicist (sajt) från januari.
  • Jag har i vanlig ordning rest en hel del under 2014 och jag växer mycket av att uppleva världen och hoppas fortfarande på att kunna bo utomlands halvårsvis i framtiden, jag är ju inte så förtjust i vinter och snö utan mer för sol och värme. Den mest lärorika resan i år var en vecka i Normandie under 70-års jubileet av D-Dagen, firandet av landstigningen av de allierade styrkorna i Andra Världskriget den 6 juni 1944 var storlaget och mycket historiskt.

TravelGrip.se

Karriärtips att ta del av

Det kryllar ju såklart av diverse karriärtips ute i cyberdjungeln (och i bokform) och en del är det vårt att reflektera över och ta till sig av. Allt fler kvinnor blir mer och mer karriärmedvetna och vill utvecklas och ta ledarroller och axla ansvar, till den skaran hör givetvis jag. Jag har inte alltid haft en klar målbild men den växer fram alltmer, särskilt sedan Yrkeshögskoleutbildningen jag avslutade 2012, däremot har jag sedan 20-årsåldern ofta haft övergripande ansvar för olika områden på mina arbetsplatser och jag är en rätt bra projektledare om möjlighet ges så att leda är naturligt.

Författarna Camilla Björkman och Ulrika Ek skrev 2012 boken Powerprincipen – Framgångsformeln som lyfter din karriär och dessa kvinnor med erfarenhet av mediebranschen vet vad de pratar om. Här följer tips som man kan få ut från boken:

Ta reda på vad du vill arbeta med
Ta reda på vad du vill arbeta med, mer specifikt än vad du kanske är inställd på idag. Det gör drivkraften starkare när du har ett mål och när du nått dit ger du järnet och förhoppningsvis brinner du för det du gör.

Utvärdering av dig själv och dina val
Tänk igenom din yrkesroll, vad trivs du med, eller inte, och hur du vill utvecklas inom din roll. Reflektera kring vad som har hänt under det senaste året och utvärdera detta. Kom fram till vad du själv kan påverka och om du behöver prata med chef angående vidareutveckling.

Prata pengar
Många tycker att det är svårt att prata lön men se till att peppa dig själv innan en förhandling, du är verkligen värd att avlönas, särskilt om du gör ett helsikes bra jobb. Låt motparten lägga första budet för att undvika att du lägger dig lågt och kom ihåg att det oftast finns en marginal att gå högre.

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply