Onlinemarknadsföring,  Verktyg

Utbilda sig på LinkedIn Learning

På den arbetsplats jag jobbar på erbjuder företaget alla att vidareutbilda sig på LinkedIn Learning. Det är supersmidigt att komma igång, och Learningskontot går att knyta ihop med ens egna Linkedin profil.

Många företag bör satsa på att låta personal vidareutbilda sig, det behöver ju inte alltid inebära att läsa en kurs med fysisk närvaro i en lokal. Man kan ju enkelt läsa mängder av kurser online. Om företagen dessutom tillåter personal att avsätta tid för utbildning blir tröskeln lägre och många flera kan genomföra en kurs eller två.

LinkedIn Learning kan man provapå fritt under en månad, så det är ändå möjligt för alla utan en arbetsgivare bakom sig att se vad man kan få ut. Tjänsten kostar annars mellan 149,99kr – 249,99kr / månad beroende på hur länge du binder upp dig.

Utbidningarna sänds vanligen som webbkurs (e-learning metod) där en presentatör föreläser och emellanåt visas grafiska element och textfraser som man vill lägga extra tyngd på. Så det räcker inte med att bara lyssna till föreläsaren utan man behöver ha kursen igång i sin skärm för att ta del av andra budskap.

I många fall får man också djupdyka in i system och följa utbildaren i dennes tillvägagångssätt.

Vanligtvis avslutas varje kapitel med ett enkelt quiz för att säkerställa att man har tillgodogjort sig informationen och hela kursen avslutas med ett “Exam” för den som vill genomföra detta. Men redan vid att ha avslutat kursen får man ett certifikat på att man har gått igenom och avslutat kursen.

Kurser på LinkedIn Learning

Exempel på det stora urvalet:

Publicering av certifikat

I sin profil ser det sedan ut enligt följande om man väljer att publicera kursens certifikat.

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply