Pyssel & Virkat

Virka och sticka – bra för hälsan

Att sticka och virka är roligt, lugnande och stillsamt. Jag erkänner att jag är en nörd, lika mycket som jag älskar att leka med tekniska manicker som iPhone, lika mycket älskar jag att varva ned med ett hantverksarbete i händerna.

Det kan ses som meditation och avslappning, jag må ha massor av idéer i huvudet som måste ut men jag sitter lugnt i soffan eller fåtöljen och låter händerna aktiveras. Luftmaska, smygmaska, stolpe… Projekten avlöser varandra utan stress och stillsamt skapas vackra och sköna ting.

I en dansk studie kom man fram till att 20 minuters virkning eller stickning gör att hjärtslagen går ner till elva slag per minut. Det är samma rytm som man får under yoga eller meditation!

Samtidigt som man virkar & stickar kan man dessutom vara social eller titta på en halvintressant film på TV. Två flugor i en smäll!

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply