Onlinemarknadsföring

Mixtravel.net kopierar reseinlägg från flera håll

Jag har just upptäckt att sajten Mixtravel.net kopierar reseinlägg från flera håll, däribland min reseblogg TravelGrip.se. SÅ nu står jag inför ett par bekymmer:

  1. Utan mitt godkännande har en annan sajtägare stulit mitt content, både texter och bilder utan godkännnande innan.
  2. Dessa inlägg på mixtravel.net är direkta kopior vilket ger duplicerat innehåll på nätet och detta bävar jag för hur Googles sökmotor kommer att hantera.

Hur går man nu tillväga för att stoppa denna aktörs beteende och istället starta en dialog?

På sajten mixtravel.net finns såklart inga kontaktuppgifter vilket indikerar att detta är en oseriös satsning, det framgår inte om det är privatperson eller bolag som hanterar sajten.

  • Ta kontakt. Det man kan göra på mixtravel.net är att skicka in ett mejl på sidan “Kontakt“, och bekräftelse på att mejlet är skickat är skrivet på ett nordiskt språk men inte svenska. I övrigt är allt på sajten på svenska men därmed är det inte sagt att det är en svenskköpt domän.
  • Kontakta andra drabbade. Genom det stora nätverket av Svenska Resebloggare börjar jag med att meddela alla mina “kollegor” i branschen eftersom jag ser att några andras inlägg också ligger på mixtravel.net, troligen genom samma förfarande.
  • Skriva detta inlägg för att det ska synas på Googles sökresultat som en varning till andra, även om Mixtravel får länkkraft från mig.
  • Uppmana branschkollegor att skiva inlägg om detta problem.
  • Kontrollera lag och rätt. Upphovsrättslagen gäller fullt ut på Internet och om någon stjäl bilder kan man anmäla detta. Bildombudsmannen kan bistå med information om regler och rättigheter och jobbar en del med tvister.
  • Gör en anmälan!

mixtravel-net-stjäl-innehåll-från-andra-sajter

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply