Hobby,  Inredning

Bygg walk-in closet av vardagsrumsdel

Om du behöver mer garderobsutrymme och har ytan i ett intilliggande rum – bygg walk-in closet av vardagsrumsdel! Perfekt med förvaringsytan och en kvinnas stora dröm med egen klädkammare att inreda. I denna lägenhet med snedtak fanns lite golvyta över, men ståhöjden var begränsad i detta hörn av rummet. Det var småmöblerat och användes inte till något vettigt. Med hjälp av hantverkade så kunde ytterligare ett rum skapas, med dörr i vinkel. Det gav hela 2,80 meter extra vägg för klädförvaring.

Klädkammare under snedtak

Väggar på insida och utsida av träskivor och gips, fästa på stabilt regelverk. Nisch i utsidan av väggen mot vardagsrummet till. Dessa målades i samma vita kulör som är i resten av vindsvåningen.

Bygg-walk-in-closet-klädkammare-under-snedtak-vindsvåning- (5) Bygg-walk-in-closet-klädkammare-under-snedtak-vindsvåning- (6) Bygg-walk-in-closet-klädkammare-under-snedtak-vindsvåning- (3)

Inreda walk-in closet

Att inreda walk-in closet under snedtak kräver lite finurliga lösningar. Upphängning av klädstänger i taket med hjälp av “mittfästen” för garderober från Elfa, både fäste och metallstång är från Elfa. Höjd och takplacering är noga utmätt med den största galgen som fanns att tillgå för att inte ha för mycket fri yta mot väggen. På den nya väggen på insidan av klädkammaren fästes tapet från Bauhaus. Ett gammalt pottskåp står i hörnet mellan nya väggen och en del av en skorstensmur som går mitt i rummet.

Inte med på bild:
Gammalt Singerbord med nedfälld symaskin som står mot rummets lilla fönster. Intill det en nyrokokostol i svart och vitt.
Små sidobord av guldfärgad metall från Zara Home.
Vinkyl inträngd i ett udda litet utrymme mellan snedtak och golv.

Bygg-walk-in-closet-klädkammare-under-snedtak-vindsvåning-elfa-klädstång Bygg-walk-in-closet-klädkammare-under-snedtak-vindsvåning- (2)

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply