Onlinemarknadsföring,  Webguide

Skaffa egen domän hos Binero

Vill du skapa egen hemsida så kan du börja med att skaffa egen domän hos Binero, de är ett av Sveriges största webbhotell och i jämförelse med exempelvis Loopia tycker jag personligen att Bineros dashboard är smidigare att arbeta med och de ändringar man gör i inställningarna går live snabbare än ho konkurrenten. Det kan verka krångligt att komma igång så här kommer en guide till hur du skaffar domän, aktiverar rätt inställningar i Webbhotellet och kommer igång med WordPress-applikation.

Skaffa egen domän

Om du inte redan har ett webbhotell kan de leta efter svenska domäner hos www.iis.se, om du redan har Bineros webbhotell kan du söka lediga domäner i det systemet.

Aktivera domänen i webbhotellet

När man köper sin första domän skapar man inlogg i webbhotellet. Väl där kan man välja vad man ska göra med domänen, såsom att koppla ihop den med WordPress.

binero-webbplatser

Klicka på Redigera vid den domän du ska aktivera och i rutan som kommer upp väljer du Webbplats och bockar i Linux:

binero-skapa-webbplats

 

Efter att ha sparat tidigare inställningar så kan du nu klicka på Hantera vid den valda domänen. Välj här One Click Installer.

binero-hantera-webbplats

 

Om du inte slussas vidare nu så kan du enkelt gå till menyn och välja Verktyg och därifrån välja den domänen du vill aktivera och i listan under välja att installera WordPress:

 

binero-one-click-installer

Aktivera WordPress

Du får här välja inloggningsuppgifter till din domän, som du sedan kommer att använda när du ska uppdatera sajten via WordPress.

binero-skapa-inlogg-till-sajt

binero-one-click-installer-installation

binero-intallationsväntan

Observera att du kan behöva vänta minst 10 minuter på att ändringarna har gått igenom. Jag har varit med om fall där det har dröjt upp till ett dygn, så ha tålamod.

binero-one-click-installer-fördröjning

 

Skriv ner dina inloggninsuppgifter tills dess du ska logga in i WordPress:

binero-installation-klar

Läs också inlägget: Skriva för webben – tips för att sökmotoroptimera inlägg

Editera i WordPress

Gå till sajten genom att skriva in Administrationslänken du fick ur webbhotellet, den slutar vanligen med /wp-admin.

Logga in med ditt användarnamn och ditt lösenord.

Skriv ditt första inlägg eller skapa din första sida!

Temat det vill säga layout och design, för din sajt är förinställt till WordPress egna standardutseende, här har man mängder av möjligheter att välja annat tema. Vissa kostar men  många är gratis.

Fler tips här:

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply