Onlinemarknadsföring

Distansarbete utvecklas till perfektion

Med alla på arbetsmarknaden, i olika åldrar, som anpassar sig till distansbete så når vi helt nya höjder. Nu när distansarbete utvecklas till perfektion i och med viruspandemi följer garanterat större friheter (under ansvar) och förståelse för att arbeta externt och hemifrån. Något jag väntat på i flera år, och har turen att kunnat nyttja på flera av mina tidigare arbetsplatser och även där jag är idag. Majoriteten av alla vuxna i Stockholm som har kontorsarbete har rekommenderats, eller beordrats, att arbeta hemifrån sedan i mitten av mars. Med det har vi alla snabbt varit delaktiga i att forma distansarbetet

Hur distansarbete utvecklas till perfektion

  1. Det är lika för alla, vilket gör att det finns större större förståelse mellan individer och för hur distansarbete fungerar på bästa sätt. Jag möts av stor hänsyn, lyhördhet och förståelse bland alla jag har kontakt med.
  2. Möten blir mer effektiva när de hålls via video eller på telefon eftersom det är svårare att göra något annat samtidigt (svara på mejl, kolla i mobilen) och att prata i mun på varandra. Videomöte med fler än 4 deltagare kräver en del fokus och ger ett ypperligt tillfälle att kommunicera ut i större forum.
  3. Att kombinera med att lära sig något nytt är enkelt, särskilt eftersom man kan läsa distanskurser digitalt och ta del av hela LinkedIn Learning innehåll om man har en arbetsgivare som investerar i detta. Det kan göra att människor växer i och med att de utökar sin kunskap.
  4. Balansen mellan arbete och fritid är optimal, raster spenderas till att tvätta, diska, laga hemmagjord lunch, baka, träna med mera. Detta medför lyckliga människor som är tillfreds med sin tillvaro.
  5. Fler blir öppna för distansarbete, eller i alla fall att kunna jobba hemifrån emellanåt, och vill vara delaktiga i att göra det till en så bra upplevelse som möjligt för samtliga inblandade.

 

Maria Grip är Onlinemarknadsförare som älskar webben, resor, träning och pyssel.

Leave a Reply